Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kısa bir süre öncesine kadar dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten Pimco’nun kurucularından Bill Gross, ayrıldığı şirketi mahkemeye verdi.

"Tahvil kralı" olarak ünlenen Bill Gross Pimco'dan haksız yere görevine son verildiği için en az 200 milyon dolar tazminat talep ediyor. Gross'un en büyük amacı ise Pimco'dan ayrılışı sürecinde zedelenen şöhretini tamir etmek. Gross, davayı kazanırsa tazminatı hayırsever kuruluşlara bağışlayacağını söyledi.

Dava dilekçesinde, Pimco'nun üst düzey yöneticilerinin, Bill Gross'u tazminatsız atarak, şirketteki hissesinin yine şirkete kalması için komplo düzenlediği ileri sürülüyor. Gross'a göre kendisi, Pimco'da uzun bir süreden beri geleneksel tahvil fonlarından çıkarak “hedge” fon tarzı daha riskli varlıklara yönelmeye direndi. Bu riskli varlıklara yatırım yapılmasını, aralarında, halefi olarak belirlenmiş Mohamed El-Erian'ın da bulunduğu genç kuşak yatırım yöneticileri istiyordu.

Gross,  Pimco'nun 1971 yılında kurucuları arasında yer aldı. Merkezi Californiya'da bulunan bu dev küresel yatırım şirketi toplam 1,5 trilyon dolar kadar bir varlığı yönetiyor.

Ancak şirketin yıldızı son dönemlerde sönmeye başladı. Önce fonun ünlü yöneticisi El-Erian ayrıldı. Pimco'nun amiral gemisi niteliğindeki fondan milyarlarca dolar çıkış yaşandı. En son Gross da Pimco'dan geçen yıl ayrılmak zorunda bırakıldı ve Janus Capital’a geçti.