Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisseleri, Fed'in faiz oranlarını arttırmada aceleci davranmayacağını açıklamasının ardından yükseldi ve Temmuz ayından bu yana en büyük haftalık artışını gerçekleştirdi.

Uniqlo giyim mağazaları, kar ve tahminlerinin analistlerin beklentilerinin altında kalması ile birlikte yüzde 9.7 oranında düştü. Demir ve çelik üreticileri, bir aracı kurumun Kobe Steel Ltd.'nin hisse görünümünü yükseltmesinin ardından yüzde 6.2 güçlenmesinin desteği ile, kazançlara öncülük etti. Toshiba Corp., DigiTimes'ın Çinli bilgisayar üreticisi Tsinghua Unisplendour Co.'nun şirketin hafıza faaliyetleri bölümü ile ilgilendiğini kaydetmesinin ardından yüzde 5.2 sıçradı. Tekstil üreticisi Nisshinbo Holdings Inc., Nikkei gazetesinin haberinde göre, Nanbu Plastic Co.'yu satın almak için 10 milyar yen ödeyeceğini açıklamasının ardından yüzde 4.3 oranında yükseliş gösterdi.

Topix Endeksi, Tokyo'da saat 12:42 itibarı ile yüzde 1.7 değer kazanarak 1506.85 puana çıktı ve haftalık kazancını yüzde 4.3'e yükseltti. Nikkei 225 Endeksi, Fast Retailing'in açılışın 15'nci dakikasında işlem görmeye başlamasının ardından kazançlarının bir kısmını geri verdi ve yüzde 1 yukarıda 18,320.57 puan seviyesindeydi. Fast Retailing endekste en fazla ağırlığa sahip hisse konumunda.

 Küresel hisse senetleri, Fed yetkililerinin Amerikan ekonomisindeki iyileşme sürerken, piyasa kargaşasını ve ülke dışındaki zayıflıkları ileri sürerek faizi sıfır seviyesi yakınında tutmayı sürdürmesi ile birlikte yükselişini 8. güne taşıdı.