Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co.'ya (Pimco) göre, emtia fiyatlarındaki çöküş, önümüzdeki 12 aylık boyunca petrolün yükselmesinin beklenmesi ile birlikte, muhtemelen sona erdi. Ancak şirket, emtia grubunda önemli bir sıçrama beklenmemesi gerektiğini kaydetti.

Üreticiler, ham maddelerde 1999'dan bu yana en zayıf getirilerin görülmesi ile birlikte, projelerini rafa kaldırdılar ve Kutuplardaki petrol sahalarından Hindistan'daki aluminyum tesislerine, üretimlerini düşürdüler. Bu tepki, satış dalgasının altına bir çizgi çekerken, fiyatlar, 15 milyar dolarlık emtia varlıkları yöneten Pimco'ya göre, aşırı stoklardan dolayı "uzun süre düşük" kalmaya hazırlanıyor.

Pimco'nun başkan yardımcıları Greg Sharenow ve Nic Johnson, "Emtia fiyatlarındaki düşüşler büyük ölçüde geride kaldı," dedi.  Newport Beach, California merkezli Pimco, 1.52 trilyon dolarlık varlığı yönetiyor. Başkan yardımcıları ayrıca, "Fiyatların büyük bölümü metaller ve petrolde büyük ölçüde marjinal maliyet eğrisinin altına indi ve bu durum bu seviyelerde fiyatların taban oluşturmasına yardımcı olacak.