Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Fed Başkanı William C. Dudley, ABD merkez bankasının Aralık ayında faiz artırımına gitmesini beklediğini kaydetti ve bu söylemiyle, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart'ın yorumlarına paralel bir konuşma yaptı. Ancak Dudley aynı zamanda,bu söylediklerinin bir taahhüt olmadığını ve hareketin ekonominin yolunda gitmesine bağlı olduğunu söyledi.

Dudley, bugün CNBC televizyonuna yaptığı değerlendirmede, halen 2015'te faiz artırımına gidilmesi tarafında olduğunu kaydetti.

Dudley, "Tahminlerime dayanarak, evet 2015'te faiz artırımı olabilir. Ancak bu bir tahmin. Ve şimdi ve Aralık arasında çok fazla veri yok," dedi ve "Bu bir taahhüt değil" dedi.

Politika belirleyici Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 27-28 Ekim'de ve 15-16 Aralık'ta toplanacak. Dudley, her toplantının politika adımı için "canlı" olduğunu ve  geçen ay sıfır seviyesi aykınındaki faizin değiştirilmemesi yolundaki kararı desteklediğini söyledi. Bu toplantının tutanakları, yetkililerin, Çin'deki büyümenin düşük ABD enflasyonunun beklendiği üzere tekrar yüzde 2 hedefine yükseleceği yolundaki güveni azaltıp azaltmayacağını görmek için beklemek istediklerini gösterdi.