Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13.40'ta güncellendi)

Fed yetkililerinden merkez bankasının faiz oranlarını hala bu yıl artırmaya hazırlandığı değerlendirmeleri gelmesine karşın yatırımcının, doların güçleneceği konusunda duyduğu güven bir yılın en düşük seviyesine geriledi.  

Dolar göstergesi, Fed Başkan Yardımcı Stanley Fischer’ın değerlendirmesinin ardından 3 haftanın en düşük seviyesini gördü. Fischer, gösterge faizde yılsonuna kadar bir artırım yapılacağı olasılığını destekleyen son politika yapıcı oldu ve aynı görüşü paylaşan William C. Dudley, Dennis Lockhart ve John Williams’a katıldı. Hedge fonları ve diğer para yöneticileri geçtiğimiz hafta dolarda yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyonları Eylül 2014’ten bu yana en düşük seviyeye indirdi ve doların Haziran’dan bu en büyük haftalık gerilemeyi kaydetmesine yardımcı oldu.

Sydney’deki St. George Bank Ltd. kıdemli ekonomisti Janu Chan, “Bu yıl yapılacak bir faiz artırımı için opsiyon açık tutuyor gibi görünüyorlar ancak aynı zamanda bunu taahhüt etmiyorlar. Ne olursa olsun, para birimlerinde önümüzdeki birkaç ayda volatilite görülebilirsiniz” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi,1,189.60 puan ile 18 Eylül’den bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından New York saati ile 06.31’de 1,190.33 puana geldi. Dolar euro karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 1.1381 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında yüzde 0.1 gerileyerek 120.13 yen oldu.

(13.40'ta güncellendi)