Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, emtia üreticileri ve otomobil üreticileri öncülüğünde değer kaybediyor. Çin’in beklentilerden kötü gelen ithalat verisi, yatırımcıda dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin büyümesi ile ilgili kaygıları alevlendirdi.

Glencore Plc yüzde 5 geriledi. Rio Tinto Group yüzde 1 düştü. BHP Billiton Ltd. yüzde 1.8 değer kaybetti. Madencilik şirketlerinin göstergesi, Stoxx Europe 600 Endeksi’ndeki 19 sanayi grubu arasında en kötü performansı sergiledi. Daimler AG yüzde 2.2 ve Continental AG yüzde 3 düştü. SABMiller Plc, Anheuser-Busch InBev NV’nin 68 milyar sterlinlik (104 milyar dolar) satın alım teklifini kabul etmesinin ardından yüzde 9.1 prim yaptı. InBev NV hisseleri yüzde 3.6 değerlendi.

Stoxx 600 yüzde 0.6 gerileyerek Londra saati ile 08.16’da 359.57 puana geldi. Hisseler Pazartesi günü Temmuz ayından bu yana en uzun süreli kazan dönemini sonlandırdı. Emtia üreticileri kazançları terse çevirerek 2000 yılından bu yana en uzun süreli ralliyi sonlandırdı. Çin’in ithalatı Eylül’de geriledi. İhracat beklentilerden az düştü.