Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yeni medya diye adlandırılan alanın önde gelen şirketleri olan BuzzFeed, Vice Media ve Huffington Post son dönemde yeni bir gelir kaynağı buldular: Televizyon!

Yeni medya şirketleri internet üzerinde viral video, makale ve listeler hazırlayarak yeni bir dönemi başlattılar, insanların haber alma ve bilgilenme biçimini değiştirdiler. Bu nedenle basılı gazete ve televizyona artık "eski medya" denir oldu. Ama görünüşe bakılırsa eski medya, bu öncü ve yenilikçi, şirketler için de cazip.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, ABD'de yeni medya şirketleri çeşitli iş modelleriyle televizyona sektörüne agresif bir giriş yapmaya hazırlanıyorlar. BuzzFeed, Universal stüdyolarıyla birlikte TV programları hazırlayabileceklerini bildiriyor. Vice Media ise bir kablolu kanal satın almak için görüşmelerde bulunuyor. Moda, müzik ve pop kültüre odaklanan internet sitelerinden bir siber ağ olan Complex, çok uluslu kitlesel medya şirketi Hearst’e bağlı televizyon kanallarına ürettikleri video içeriklerini sunabileceklerini açıkladı.

Yeni medya şirketlerinin, geleneksel medyayla işbirliğine gitmesinin temel nedeni, daha çok reklam gelirlerine bağımlı olan dijital medya şirketleri için öngörülebilir gelir kaynağı sunmaları. Araştırma şirketi E-marketer'e göre ABD'de bu yıl televizyon reklamlarına 70 milyar dolar harcanacak. buna karşılık “online” video için reklam pastasının 7,8 milyar dolara çıkması bekleniyor.