Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 14 Ekim Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikasının açılış törenine katılacak, Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Çankırı/13.00-14.00-16.30)

2- Ankara'daki terör saldırısı

- Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, 10 Ekim'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına Ankara Garı önünde saygı duruşunda bulunacak.

(Ankara/08.00)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sağra AŞ ve Soya AŞ'yi ziyaret edecek, din görevlileri ile toplantıda bir araya gelecek ve gençlerle buluşacak.

(Ordu/14.00-18.30)

2- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Hırvatistan İslam Birliği organizasyonu ile Türkiye'ye gelen öğrencileri ve Ahıska Türkü Din Görevlileri Hizmet İçi Eğitim Programı'na katılan din görevlilerini ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.00-12.30)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'ne katılacak.

(Ankara/10.00)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KONUTDER/RE 20 Turkey Meeting programına katılacak, Türkiye-Finlandiya İş Semineri açılışı ve işbirliği anlaşması imza töreninde bulunacak, Turquality Yönetici Geliştirme programına iştirak edecek.

(İstanbul/09.30/11.30/18.00)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Hava Yolları ile Ekonomi Bakanlığı arasında imzalanacak Hasta Yol Desteği Protokolü imza törenine katılacak.

(İstanbul/17.00)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunacak.

(Batman/Diyarbakır/10.00-12.00-14.30)

7- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretleri yapacak ve anma törenine katılacak.

(İstanbul/10.00/12.00/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

- Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara hava saldırısı düzenlemesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, ağustos ayı dış ticaret endeksleri ile eylül ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

AA