Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin Perşembe günkü politika toplantısında parasal teşviki artırmayı masada tutacağı spekülasyonu ile 3 günlük düşüşü koruyor. Söz konusu gerileme euronun bu ay en uzun süreli düşüşü olarak kaydedildi.

Euro 16 önemli para biriminin 13’ü karşısında, ekonomistlerin AMB’nin Aralık ayında aksiyon alacağını öngörmesi ile bu ay zayıfladı. Avustralya doları, traderların ek gevşeme beklentilerini azaltması ile üç günden bu yana ilk kez güçlendi. Avustralya Merkez Bankası (RBA), bu yıl yapılan faiz indirimlerinin talebi desteklemeye devam edeceğini belirtti. Kanada doları iki günlük düşüşü genişletti.

Wellington’daki Bank of New Zealand Ltd. piyasa stratejisti Raiko Shareef, “AMB kesinlikle ihtimal üzerinde konuşmayı sürdürecek, ek genişlemeye hazır olunduğu ve gerektiğinde aksiyon alınmasına istekli olunduğu belirtilecek. Bu taktik eurodaki yukarı yönlü hareketin sınırlandırılmasında oldukça efektif oldu” dedi.

Euro dolar karşısında Tokyo saati ile 12.57’de 1.1335 dolarda yatay bir seyir izledi ve yüzde 1.3 düşüşün yaşandığı 3 günlük kaybı korudu. Euro yen karşısında Pazartesi günkü seviyesinden büyük bir değişiklik göstermedi ve 135.44 yenden işlem gördü. Dolar yen karşısında Pazartesi günkü 119.50 yen seviyesinden 119.49 yene geldi.