Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, yatırımcıların Fed ve Bank of Japan’dan (BOJ) bu hafta gelecek politika açıklamalarını beklemesi nedeniyle, azalan hacimle düştü. Düşüşte şirket karlarının telaşı da etkili oldu. Perakende sektörü yükselirken enerji hisseleri düştü.

M3 Inc. hisse senetleri, aracı kurum tahminlerini yakalayamamasının ardından yüzde 7.6 değer kaybetti. Inpex Corp., ham petrolün iki ayın en düşük seviyesine yaklaşmasıyla yüzde 3.1 kaybetti. Advantest Corp., bozulan satışlarla birlikte yıllık kar tahminini aşağı çekmesi ardından yüzde 2.2 düştü. Seven & i Holdings Co., Kyodo News’un aktivist hedge fonu Third Point’un şirket hisselerinden alım yapacağını aktardıktan sonra, yüzde 3.2 arttı.

Topix Endeksi  yüzde 1 düşerek 1,543.11 puan seviyesinden işlem gördü. Artan her bir hisse senedine karşılık en az üç hisse senedinin azaldığı endeks, üç günün ilk düşüşünü gerçekleştirmiş oldu. Hacim, 30 günlük ortalamanın yüzde 14 altında seyretti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.9 azalarak 18,777.04 puan seviyesine geldi. Yen, dolar karşısında yükselişini ikinci güne taşıdı ve 0.4 artarak 120.62 puan seviyesine ulaştı.

Matsui Securities Co.’dan kıdemli analist Tomoichiro Kubota “Japonya hisselerinde dünkü iyi performanstan sonra bugün Fed toplantısı öncesi kar realizasyonu görüyoruz” dedi.