Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Milli Piyango'nun özelleştirilmesini yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.

UniCredit Grubu tarafından düzenlenen "9. Türkiye Altyapı Finansmanı Toplantısı"nda konuşan Aksu, Milli Piyango'nun özelleştirilmesini yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Bu yıl içinde özelleştirme projelerinden şu ana kadar yaklaşık 2 milyar dolarlık gelir elde ettikleri bilgisi veren Aksu, içinde 2 seçim olmasına rağmen 2015'in özelleştirme programlarını kararlı bir şekilde devam ettirdikleri bir yıl olduğunu dile getirdi.

Elektrik üretim projelerinde 2015 yılında 50 farklı şirketten 10 ihale başvurusu gerçekleştiğini belirten Aksu, bunun da yatırımcıların Türkiye'nin uzun vadeli planlarına inandığını gösterdiğini vurguladı.

Hedeflerinin 3-4 sene içerisinde elektrik üretim santrallerinin çoğunun özelleştirilmesi olduğunu vurgulayan Aksu, ekonomik ortamın özelleştirme programlarını etkilediğini, ekonomik büyüme ile birlikte uzun vadeli kredilerin yavaşlamasının özelleştirmeyi de yavaşlattığını ifade etti.

-"(Türk Telekom'un özelleştirilmesi) Şu anda herhangi bir şey yok"

Aksu, Özelleştirme İdaresi'nin daima piyasa dostu özelleştirme politikaları geliştirdiğini anlattı.

Şu ana kadar bir kaç önemli limanın özelleştirmesini yaptıklarını belirten Aksu, sözlerine şöyle devam etti:

"Hala bir kaç tane çekici liman ve marina projelerimiz var portföyümüzde. Marina, İzmir'daki liman ve Tekirdağ Limanı gibi projelerimiz var ve bunlar halen devam etmekte. Bu projeler için ihaleyi 2016 yılında sunacağız ve bu özelleştirmeleri gelecek sene içinde yapmayı planlıyoruz. Seçimlerden sonra özelleştirme programının hızlanacağına eminiz."

Konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aksu, 2016 yılında limanlar ya da başka projelerin özelleştirilebileceğini, burada Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun uygun göreceği projelerin özelleştirileceğini söyledi.

Aksu, Türk Telekom'da bulunan yüzde 31,68 oranındaki kamu payının bir kısmının özelleştirilmesi ile ilgili bir soru üzerine, "Şu anda herhangi bir şey yok" şeklinde konuştu.

Bu yılın tamamı için 8,7 milyar liralık özelleştirme hedefleri olduğu bilgisini veren Aksu, bütçenin henüz netleşmediğini ama 2016 yılında da 10 milyar lira civarında bir özelleştirme gelirinin beklendiğini ifade etti.

AA