Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, "Türk ekonomisi, reel sağlam temellere oturuyor. Hiçbir problemimiz yok diyebiliriz" dedi.

Leblebici, Adana'da düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası" etkinliklerinin ikinci gününün açılışında yaptığı konuşmada, Ekonomi Bakanlığının himayesinde gerçekleşen etkinliğe davet edildikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Etkinliğin geçtiğimiz yıldan itibaren İstanbul dışında yapılmaya başlandığını bildiren Leblebici, katılımcı gençlerin konuşmaları "gözleri kapalı" dinlemeleri tavsiyesinde bulunarak, "Burada öykülediğimiz hikayeler bundan sonraki Türkiye'nin oluşması için çok önemli. Bunları dinleyeceğiz. Bunlarla ilgili fikirler çıkartacağız. Eğer bunları çıkartabilirsek biz o zaman Türkiye'yi bambaşka yere taşıyacağız" şeklinde konuştu.

- "Türk ekonomisi, reel sağlam temellere oturuyor"

Ülke ekonomisine de değinen Leblebici, Türkiye'de herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Türk ekonomisi, reel sağlam temellere oturuyor. Hiçbir problemimiz yok diyebiliriz. Bambaşka bir aşamaya geçmemiz gerekiyor artık. Çünkü dünyada hemen hemen her yerde, özel üretimler var. Kendimizi farklılaştırmamız gerekiyor. Bu farklılaştırmayı biz nasıl yapacağız? Esas soru bu. Katma değerli ürünler üreten, dünyada çok daha fazla ihracat yapan, çok daha fazla etkin olan bir ülke yaratmış olacağız. Burada duyduğunuz her şey, bu konuşmalar, bu çağın başlangıcının taşları. Burada yapılan konuşmalar aklınızda kaldığı sürece her biriniz bu duvara taş koyuyorsunuz. Ülkeyi ileri taşımak için hepimizin bunu yapması gerekiyor."

AA