Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Fed’in Aralık’ta faiz artırımına gideceği beklentilerine karşın, yatırımcıların bir aya yakın süreden beri hisselerdeki en güçlü artışı değerlendirmesiyle, dalgalandı.

Sağlık ve enerji şirketlerinde ilk işlemlerde görülen sürüklenme, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin bir ayın en iyi haftalık kazancına doğru yönelimini baskıladı. United Health Group Inc. hisseleri, şirketin kar tahminlerini azaltması ve Obamacare sigorta Borsası piyasasından çekilebileceğini açıklamasının ardından, yüzde 4.2 düştü. Keurig Green Mountain Inc. hisse senetleri, beklentiden iyi gelen şirket karı ve temettüleri artıracağı yönündeki haberle birlikte yüzde 24 yükseldi.

S&P 500 Endeksi, yüzde 0.1 artarak New York saatiyle 10:07’de 2,086.19 puan seviyesine yükseldi. Endeks, Çarşamba günü yüzde 1.6 artış kaydetmişti. Dow Jones Endeksiyüzde 3.82 tırmanarak 17,740.98 puan seviyesine geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

GuideStone Capital Management küresel yatırım stratejisti David Spika, “Piyasanın, muhtemelen bir süre bu noktada yatay hareket etmesi gerekiyor. Düzeltme hareketinden sıçrama çok hızlı oldu. Piyasanın aşağı doğru gitmesi için daha çok sebep var” dedi.