Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, UnitedHealth Group Inc.'nin kar uyarısının sağlık-bakım sektörünü olumsuz etkilemesi ve petrol fiyatlarındaki düşüşün enerji sektörüne satış getirmesi ile birlikte, Fed'in faiz artırımının ABD ekonomisini olumsuz etkileyeceğine ilişkin endişeleri azaltmasından bir gün sonra, bir ayı aşkın sürenin en güçlü rallisini sürdüremedi.

UnitedHealth Group, yüksek maliyetlerinden dolayı Obamacare sigorta piyasasından çıkabileceğini açıklamasının ardından yüzde 5.7 değer kaybetti. Rakipleri nthem Inc. ve Aetna Inc. de yüzde 6.5'in üzerinde değer yitirdi. Tüketici şirketleri ve teknoloji sektörü hisseleri, Keurig Green Mountain Inc.'nin finansallarının beklenenden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 18 yükselmesi ve Salesforce.com Inc. ve Intel Corp.'un beklenenden daha iyi satış görünümleri sonrası ralli yapmasının etkisi ile yükseldi ve diğer sektörlerdeki düşüşleri dengeledi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi dün yüzde 0.1 düşüşle günü 2,081.24 puandan tamamladıi Endeks dün 22 Mayıs'tan bu yana en dar güniçi bandında seyretti. Dow Jones Endeksi 4.41 puan kayıpla 17,732.75 puandan kapandı ve nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.1'den az bir düşüş gösterdi. New York Borsası'nda dün yaklaşık 6.5 milyar adet hisse el değiştirdi ve bu üç ayın ortalamasının yüzde 13 altındaydı.

GuideStone Capital Management küresel yatırım stratejisti David Spika, "Piyasanın muhtemelen bir süre bu seviyelerde yatay seyretmesi gerekiyor," dedi ve "Düzeltmeden sonra yaptığımız sıçrama çok hızlıydı. Yukarı hareketten ziyade düşüş için sebepler daha fazla" şeklinde görüş bildirdi.