Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

64. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na getirilen Berat Albayrak, Bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Ali Rıza Alaboyun'dan devraldı.

Enerji Bakanlığı'nın Türkiye'nin başarısıyla alakalı çok muazzam bir iş yaptığına dikkati çeken Albayrak, "Bu bizim için de ayrı bir yük, ayrı bir sorumluluk. Bölgemizde yaşanan siyasi, ekonomik krizlerle bunu yönetmek çok daha zor olacak ama ümitvarız, kendimize güvenimiz, hükümetimize ve bürokrasimize güvenimiz tam ve en önemlisi özel sektörümüze de düşen sorumluluklar var. Kamu bürokrasisine aynı şekilde. Özel sektörümüzün de sinerjisini güçlü bir şekilde ortaya koyması gereken stratejik bir yol haritasından bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

Albayrak, Suriye sınırında Rusya uçağının düşürülmesi ile ilgili doğalgaz tedariğinde herhangi bir sıkıntı olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, Türkiye ve Rusya'nın çok uzun geçmişe dayalı ve birçok yönlü ilişkisi olduğunu aktardı.

Enerji özelinde bu ilişkinin geleceği ile ilgili pesimist olmadığını dile getiren Albayrak, gelişmenin çok taze olduğunu ve detaylarına hakim olmadan geniş çaplı bir açıklamayı doğru bulmadığını anlattı.

Albayrak, öncelikle resmin tam olarak görülmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"...Biz Rusya ile çok uzun geçmişe dayalı dostlukları, ticari, ekonomik, kültürel ilişkileri olan bir ülkeyiz. Sadece enerji özelinde değil, birçok sektörde uzun dönemli ilişkilerimiz var. Günlük, bölgesel veya kısa vadeli olayların uzun süreli ilişkileri ne derece etkileyeceğine bakarsak, enerji özelinde pesimist bakmıyorum. Vatandaşlarımızın müsterih olması gerektiğini düşünüyorum."

AA