Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Thomas Cook Group Plc hisse senetleri, yıllık karının beklentilerden iyi gelmesiyle Stoxx Europe 600 Endeksi’nde en çok değer kazanan şirket oldu. Şirket hisseleri yüzde 10 sıçrayarak, seyahat ve eğlence sektörünün yükselişine öncülük etti. Deutsche Lufthansa AG yüzde 3.6, TUI AG hisseleri ise yüzde 2.2 artış gösterdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 08:37’de yüzde 0.3 yükselerek 376.79 puan seviyesine ulaştı. Rus savaş uçağının düşürülmesi ve Putin’in saldırının “ciddi sonuçlar” doğuracağı yönündeki açıklaması ardından piyasada hakim olan olumsuz havanın etkisiyle endeks, düşüşünü ikinci güne taşıdı. Dünkü olay, yatırımcıların emtia fiyatlarındaki düşüşe ve Fed ‘in faiz artırımına gitme ihtimaline bağlı olarak hisse senedi piyasalarının toparlanabileceği olasılığının tartıştığı bir süreçte gerçekleşti.

ABD Başkanı Barack Obama ve NATO, Rusya ve Türkiye’ye gerginliği düşürme çağrısında bulunarak, gerginliğin IŞİD’e karşı birleşme çabalarına zarar verebileceği uyarısında bulundular.

Avrupa hisse senetleri, geçen haftanın sonunda Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) teşvik programını genişleteceği ve ABD’de yüksek faizin büyümeyi azaltmayacağına ilişkin beklentiyle, Eylül düşüğünden yüzde 13 yükselerek üç ayın zirvesine ulaştı. Stoxx 600 Endeksi dördüncü çeyrekte yüzde 10 artış göstermiş olmasına karşın, hala Nisan yükseğinden yüzde 9 aşağıda bulunuyor.