Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

BIST 100 endeksi, dünkü kapanışa göre 593,54 puan artarken toplam işlem hacmi 5,4 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,49 yükseldi, holding endeksi yüzde 1,04 düşüş kaydetti. Holding hariç tüm sektör endeksleri günü yükselişle tamamlarken, en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 3,70 ile "bilişim" oldu.

Analistler, dünkü sert düşüşün ardından bugün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın Rusya ile yaşanan gerilimin düşebileceği beklentilerini artırması ile BIST 100 endeksinin yükselişe geçtiğini belirtiyor. Endeks, gün içinde analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 75.500 seviyesini test ettikten sonra ikinci seansta etkisini artıran alışlarla 77.000 puan sınırına kadar çıktı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüşerek Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin bilgi verdiğini belirterek, "Görüşmede, konuya ilişkin detayların diplomatik ve askeri kanallardan paylaşılması hususunda mutabakata varılmıştır. Her iki bakanın önümüzdeki günlerde biraraya gelmesi de kararlaştırılmıştır" dedi. 

ABD'de açıklanan verilerin genel olarak beklentilerden iyi gelmesinin küresel piyasalarda dolar talebini artırdığını vurgulayan analistler, buna bağlı olarak Dolar/TL 'nin 2,8740'tan 2,89'un üzerine çıktığını kaydetti. 

Analistler, yarın ABD'de piyasaların resmi tatil nedeniyle kapalı olacağını hatırlatarak, Borsa İstanbul'da da düşük işlem hacmi ile yatay bir seyir izlenebileceğini, Rusya ile ilgili haber ve açıklamaların takip edileceğini kaydediyor.