Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri dün, yatay kapandı ve endeks, yatırımların dikkatlerini karışık ekonomik verilere ve zayıf emtia fiyatlarına çevirmeleri ile birlikte, üç haftanın en yüksek seviyesi civarında seyretti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, bu yılın en güçlü haftalık performansını gösterdikten sonra, üçüncü gün üst üste dar bir bantta seyretti. Enerji ve ham madde sektörü hisselerindeki düşüşler, yüzde 2.8 yükselen Pfizer Inc.'nin öncülüğünde yukarı yönde hareket eden sağlık-bakım sektörü tarafından dengelendi. Macy's Inc. yüzde 1.9 değer kazandı ve son sekiz günde yedi kez yükselen perakende grubunda en güçlü yükselişi gerçekleştiren hisse oldu.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'den az düşerek 2,088.878 puandan kapandı ve endeks son altı ayın en dar bandında hareket etti. Dow Jones Endeksi 1.20 puan yükselerek günü 17,813.39 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükselirken, Russell 2000 Endeksi yüzde 0.8 tırmandı. New York Borsası'nda yaklaşık 5.2 milyar adet hisse senedi el değiştirdi ve bu son üç ayın ortalamasının yüzde 29 altındaydı.

Dün ABD hisse senedi piyasalaarında son tam işlem günüydü. Piyasalar bugün Şükran günü tatili nedeniyle kapalı ve yarın ise yarım gün çalışacak.

Atlantic Trust Private Wealth Management şef yatırım yetkilisi David Donabedian, "Dün açıklanan ekonomik veriler temel olarak ılımlı bir büyüme görmekte olduğumuzu teyit etti," dedi ve "Veriler karışık geldi. Piyasalar sadece Fed üzerinde değil, aynı zamanda, Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek haftaki toplantısı ile birlikte, küresel merkez bankası politikası üzerinde de odaklanıyor" şeklinde görüş bildirdi.