Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Pasifik gösterge endeksi, PetroChina Co., şirketin bir boru hattı firmasındaki hisselerini satacağını duyurmasının ardından yükselişine altıncı günde devam ederek bir haftanın düşüğünden yükseldi. ABD ham petrolü, ABD’de sondaj çalışmalarının yavaşladığına ilişkin işaretlere bağlı olarak 43 doların üzerinde tutundu. Avustralya Doları, Avustralya Merkez Bankası’nın yakından takip ettiği bir veri seti olan özel sermaye harcamalarında görülen tüm zamanların en düşüşüyle, değer kaybetti. BHP Billiton Ltd. 10 yılın en düşüğüne indikten sonra kayıplarını genişletti. Sanayi metalleri sıçradı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Çarşamba günü 16 Kasım’dan bu yana en düşük seviyesine inmesi sonrası, Tokyo saatiyle saat 12:28’de yüzde 0.7 arttı. Japonya Topix Endeksi bir önceki seansın kayıplarını silerek yüzde 0.5 tırmandı.

Hong Kong Hang Seng Endeksi yüzde 1 yükseldi ve Hang Seng China Enterprises göstergesi yüzde 0.7 arttı. Şanghay hisseleri yüzde 0.2 yükseldi.

Kuala Lumpur’da Fortress Capital Asset Management Sdn.’den Geoffrey Ng, “Küresel petrol fiyatları biraz toparladı. Bu da kaynak yönünden zengin ülkelere yaradı. Çin hükümetinden gelen güçlü bir destek vardı ve bu destek sadece Çin içinde geçerli değildi. Liderler bölgedeki ülkelerle birlikte çalıştı”  dedi.

Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi, iki günlük kayıpların ardından yüzde 0.8 sıçradı. İstisnai olarak, BHT Billiton, JPMorgan Chase & Co., şirketin notunu nötrden ağırlık azalta düşürmesiyle, Ekim 2005’ten bu yana en düşük seviyesine geldi.