Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sanayi metallerinin çoğu, yatırımcıların Çinli üreticilerinolası kesintilerinin yaratacağı etkiyle değerlendirmesinin ardından çinko ve nikelin kazançlarını yüzde 1'in üzerinde düşmesiyle geri verdi.

Londra'danikel yüzde 0.5 yükselmesinin ardından yön değiştirerek yüzde 1.8 düşerken, bakır ve alüminyum kazançlarını azalttı. Konuya yakın kaynaklara göre, Çin'deki en büyük bakır ve nikel tedarikçileri bu hafta fiyatlardaki düşüşe verdikleri tepkiyi tartmak için toplanacaklar.

Hangzhou'da Yongan Futures kıdemli analisti Zhang Yu, “Yatırımcılar, bu hafta haberler ve söylentiler fiyattaki dalgalanmaları tetikledikten sonra sakinleşmeye başlıyor” dedi ve üretim kesintilerinin ve devlet rezerv alımlarının gerçekleşip, arz talep temellerini geliştireceğine ilişkin hala belirsizliğin mevcut olduğunu ekledi.

Nikel, Şanghay saatiyle 10:46'da yüzde 1.6 düşerek tonu 9,045 dolardan işlem görürken çinko yüzde 1.3 değer kaybetti. Alüminyum vadelileri, yüzde 4'lük üst limit fiyatından geri çekilerek kazançlarını kıstı. Londra Metal Borsası (LME) Metal Endeksi, altı haftanın ilk kazancına yöneldi.

Jinchuan Group Co. dahil olmak üzere nikel dökümcüleri, Çin'in en büyük işlenmiş metal tedarikçileri, Cuma günü fiyatlardaki düşüşü tartışmak üzere toplanacaklar. Konuya yakın kaynaklara göre toplantıda, 12 yılın en düşüğündeki fiyatlara karşı arz kesintileri gibi tedbirler görüşülecek. Cumartesi günü, bakır üreticileri için benzer bir toplantı düzenlenecek.