Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların kar realizasyonunu değerlendirmesiyle geri çekildi. Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) ek teşvik uygulayabileceği yönündeki spekülasyon ile Avrupa hisse senetlerinde üç ayın yükseği görülmüştü. Madencilik sektörü, emtia fiyatlarındaki düşüş ile Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki düşüşe öncülük etti. Anglo American Plc hisse senetleri yüzde 2.5 düşerken, Rio Tinto Group yüzde 1.3, BHP Billiton Ltd. ise yüzde 1.3 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 08:10'da yüzde 0.7 düşüş ile 381.88 puan seviyesindeydi. Endeks, son iki günde yüzde 2.3 yükselerek Perşembe günü itibariyle Eylül'deki en düşük seviyesinden yüzde 13 yükselmişti. Endeksin yükselişinde AMB'nin ek teşvik paketi ve küresel ekonominin Fed'in faiz artırımını kaldırabilecek güçte olduğuna ilişkin spekülasyonlar etkili olmuştu.

Endeks, Londra saati ile 08:10'da yüzde 0.7 düşüş ile 381.88 puan seviyesindeydi. Endeks, son iki günde yüzde 2.3 yükselerek Perşembe günü itibariyle Eylül'deki en düşük seviyesinden yüzde 13 yükselmişti. Endeksin yükselişinde AMB'nin ek teşvik paketi ve küresel ekonominin Fed'in faiz artırımını kaldırabilecek güçte olduğuna ilişkin spekülasyonlar etkili olmuştu.

Yatırımcılar Avrupa ekonomisinin durumu hakkında gelecek yeni verileri izleyecektir.