Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sanayi metalleri, yatırımcıların ABD ve Avrupa'dan gelecek veriler öncesi Çin'in imalat faaliyetine ilişkin iki göstergeyi değerlendirmesiyle, kazanç ve kayıplar arasında dalgalandı. Dolar zayıflarken, emtia üzerindeki baskıyı hafifletti.

Bakır, yüzde 0.9'luk kaybını geri almasının ardından Şanghay saatiyle 11:55'te yüzde 0.4 yükselerek tonu 4,604 dolar seviyesine geldi. Çin resmi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) üç yılın düşüğünde açıklanırken, Caixin Media ve Markit Economics anketleri beklentinin üzerinde geldi

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, zayıf gelen resmi imalat faaliyeti göstergesinin, “şu anki gidişat için vasat” olduğunu aktardı. Lennox, “Artış olsaydı hoş bir sürpriz olurdu ama piyasalar şu anda düşük rakamlar bekliyor. Hala, tüm gözlerin dolarda olduğunu düşünüyorum ve dolar biraz zayıfladı” dedi.

Bu ay, önemli yeri olan, ABD ve Avrupa'dan da gelmesi beklenen imalat verileri para politikalarıyla ilgili kararları besleyecek. Fed'in, 2006'dan bu yana ilk defa faiz artırıp artırmayacağına karar verecek olması doları yukarı çekerken, metaller dahil emtiayı baskıladı.

Alüminyum yüzde 0.6 yükselirken, nikel, çinko ve kurşun yatay seyretti. Şanghay Vadeli İşlem Borsası yüzde 1.1 yükseldi.