Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin gayrimenkul geliştirme şirketleri, Çin Merkez Bankası'nın politikasını genişleteceği yönündeki söylentilerle son üç ayın en büyük yükselişini kaydetti. İlaç üretici şirket hisseleri ise Pekin'de yılın en büyük kirliliğinin görülmesiyle yükselişe geçti.

Poly Real Estate Group ve China Vanke günlük fiyat marjı olan yüzde 10 düzeyinde yükselerek konut üreticilerinin yükselişine öncülük etti. Şanghay Bileşik Endeksi ise yerel saat ile 14:43'te yüzde 0.2 düştü. Sağlık şirketleri ise yüzde 1 yükseldi. Hang Seng Çin Endeksi yüzde 2.2 yükseldi ve 6 günlük değer kaybına bir son vermiş oldu.

Şanghay'da Shenwan Hongyuan Group satış direktörü Gerry Alfonso “Konut sektörünü destekleyici ek politik tedbirler alınacağına ilişkin beklentiler yüksek. Yüksek kirlilik soğuk havaların gelmesi ile mevsimsel olarak tekrar ediyor, bu da sağlık sektöründeki hisse senetlerini destekliyor.”

Çin'de özel sektörün açıkladığı imalat sanayi verisi ekonomistlerin beklentilerini aştı, resmi makamlarca açıklanan imalat dışı güven endeksi ise beklenenin üzerinde bir büyümeye işaret ediyor. Resmi PMI verisi ise üç ayın en düşük düzeyini işaret ediyor. Çin'in başkenti Pekin'i kaplayan hava kirliliği bazı ailelerin çocuklarını okula göndermemesine neden olurken, Pekin'li yetkililer kenti kaplayan puslu havanın dağılması için bölgedeki fabrikalarda üretimi kısıtladı.