Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Morgan Stanley, konuya yakın kaynaklara göre, birden fazla yıldır düşüşte olan gelirin ve yetersiz kazançların ardından sabit getirili varlıklarla ilgili personel sayısında yaklaşık dörtte bir oranında kesintiye gitmeyi planlıyor. Şirket hisse senetleri yükseldi.

Söz konus haber henüz açıklanmadığı için isimlerinin verilmesini istemeyen kaynaklara göre, kesintinin bütün bölgelerde olması ve önümüzdeki iki hafta içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. New York merkezli bankanın sözcülerinde Hugh Fraser, yorum yapmayı reddeddi.

Morgan Stanley hisse senetlerine al tavsiyesi veren UBS Group AG analisti Brennan Hawken, “Bu, tüm sektörü kapsayan düşüşe bağlı olarak işi kademeli olarak değiştiren bir şirket için çok önemli bir karar. Sabit getirili varlıklarla iş yapmak, geçtiğimiz çeyrek zor oldu, ve hala zor olmaya devam ediyor” dedi.

Morgan Stanley, geçtiğimiz ay tahvil işlemlerinin gelirinde yüzde 42 düşüş kaydetti. Banka CEO'su James Gorman, bu aynı sabit getirili varlıklar, paralar ve emtia için gö2010 yılında göreve geldiğinden bu yana en kötü ay olduğunu belirtti. Bankanın yatırım bankacılığı ve trading bölümü yöneticisi Colm Kelleher'e göre finanas sektörünün, bu işte yıllarca süren düşüşün sonuna gelmiş olma ihtimaline karşın, istikrara kavuştuktuktan sonra ne kadar gelir elde edilebileceği hala net değil.