Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na katılmak üzere geldiği Paris'teki temasları kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ikili görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Obama ile Türkiye ve Rusya arasındaki gelişmelerin değerlendirmesini yaptıklarını söyledi.

Konunun, diplomatik söylem içinde sonuçlandırılmasını arzuladıklarına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Buradaki derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir. Derdimiz buradan zararla çıkmak değil, tam aksine bunu barışa dönüştürmek suretiyle bölgenin barışına katkıda bulunmaktır."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen iklim zirvesinde yaptığı ikili görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Ahmet Yıldız da katıldı.

Erdoğan, "Suriye'de verilen mücadelenin detayları üzerinde durduk. Buradaki derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir.Temennimiz Suriye'deki geçiş bölgesi konusunda Viyana'daki temennilerin gerçekleşmesidir. Bayırbucak bölgesi DAEŞ'in değil Türkmenlerin olduğu bir bölgedir" dedi.