Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, 10 günden bu yana ilk defa tırmandı ve dolar, yatırımcıların yaklaşık on yıldan bu yana ilk kez gerçekleştirilecek olası faiz artırımını beklemesiyle zayıfladı. Altın yükseldi ve Brent petrol düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hang Seng China Enterprises Endeksi'ni, Taiwan ve Tayland hisse senedi göstergelerini takip ederek altı yılın düşüğünden sıçradı. Japonya hisseleri düştü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Yeni Zelanda Doları'nın euroyla birlikte tırmanması ardından üç günlük kazancını azalttı. Altın bir haftadan uzun bir sürenin en güçlü yükselişine yöneldi. Brent petrol düşüşünü sekizinci güne taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saatiyle 13:12'de yüzde 0.5 yükseldi. Hang Seng China Enterprises Endeksi, RSI göstergesinin 30'un altına inmesi sonrası yüzde 0.8 yükseldi. Taiwan Taiex Endeksi yüzde 0.7 artarken, Şanghay Bileşik Endeksi Pazartesi günü kaydettiği yüzde 2.5'luk yükselişin ardından yatay seyretti. Hang Seng Endeksi, sekiz günlük düşüşünü durdurarak yüzde 0.3 yükseldi.

Tokyo'da SMBC Friend Securities Co. baş stratejisti Toshihiko Matsuno, “Yatırımcılar Fed'e odaklanıyor. Fed'in 2016 sonunda ne oranda faiz açıklayacağını görmek istiyorlar. Piyasa, bu hafta faizin artırılacağı konusunda hemfikir fakat ondan sonra ne geleceği net değil” dedi.