Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Vokswagen AG (VW), Alman üreticinin Eylül ayı egzoz emisyon skandalının ortaya çıkmasından bu yana, aylık Avrupa piyasa payında görülen en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin (ACEA) Salı günkü verilerine göre, alıcıların Ford Motor Co., Daimler AG ve Fiat Chrysler Automobiles NV'de karar kılmasıyla birlikte, VW Avrupa Kasım ayı yeni araç kayıtlarının yüzde 24.5'ini oluşturdu. Bir önceki yılın aynı ayında veri 26.8 düzeyinde gerçekleşmişti. VW herşeye rağmen büyüme kaydederken, yüzde 4.2'lik büyüme oranı sektör genelindeki yüzde 14'lük büyümenin altında kaldı.

VW'in rakipleri, emisyon skandalının ortaya çıkmasının ardından, SUV satışlarının da desteğiyle Avrupa'da sektörün büyümesinden ve Tüketici Güveninden daha fazla yararlandı.Wolfsburg merkezli otomobil üreticisi, Ocak ayında 8.5 milyon dizel aracı geri çağırmayı planlıyor. Firmaya göre onarımlar en az bir yıl sürecek.

IHS Automotive danışmanlık şirketinde Carlos Da Silva, “Gerçek etkiyi görmeye yeni başlıyoruz. Şimdiki teslimatlar üç ay öncesinin siparişlerini yansıtıyor” dedi.