Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, yenin zayıflaması ve küresel hisselerinin petrol fiyatlarının yükselişiyle artması ardından yatırımcılar yaklaşık on yıldan bu yana ilk kez gerçekleşecek Fed faizini beklerken, iki ayın düşüğünden yükseldi.

Topix Endeksi, Tokyo'daki kapanışta yüzde 2.5 artarak, 1,540.72 puan seviyesine geldi. Endeks, üç günden bu yana ilk kez yükselirken, 30 Eylül'den beri en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Biri hariç 33 sektörün tamamı, otomotiv sektörü ve aracı kurumlarla yükseldi. Nikkei 225 Hisse Senedi Endeksi, yüzde 2.6 yükselerek 19,049.91 puan seviyesine geldi. Yen, dolar karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 121.86'dan işlem gördü.

Tokyo'da SMBC Nikko Securities Inc.'den Chihiro Ohta, “Petrol, risk almayarak kaçılan piyasalarda can alıcı noktadır. Ham petrol yükseldi ve yen düştü. Yatırımcılar için Fed kararı çok önemli” dedi.

Toyota Motor Corp., yüzde 3.9 yükselerek Topix Endeksi'ne en büyük katkıyı sağladı. NTT Docomo Inc. yüzde 6.5 değer kazanarak Nikkei 225 Endeksi'nin kazançlarına öncülük etti. Inpex Corp. yüzde 2.8 yükselerek bir aydan fazla sürenin en güçlü yükselişini kaydetti. Japan Airlines Co. yüzde 2.3 düştü.