Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, Fed'in faiz artırımına gitmesi ve ABD ekonomisinin finansal krizden toparlanmasına yardımcı olan genişlemeci para politikasından geri çekilmeye başlaması ile birlikte değer kaybetti ve bunun sonucu, 2 yıl vadeli tahvil faizi 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Faizler tüm vadelerde, Fed yetkililerinin borçlanma maliyetlerini 25 baz puan artırmasının ardından yükseldi. Politika yapıcılar ayrıca, düşük enflasyon ortamında, sonraki faiz artışlarının kademeli olacağını tekrarladı.

New York'ta Deutsche Bank AG'nin Özel Varlık Yönetimi biriminin sabit getirili menkul kıymet işlemleri müdürü Gary Pollack, "Fed ekonomi ve enflasyon görünümü konusunda iyimser ve faiz artışları kademeli olacak," dedi ve Bu durum piyasaların görülebilir gelecekte tetikte olmasına neden olacak" şeklinde görüş bildirdi.

İki yıl vadeli tahvillerin faizi dört baz puan ya da 0.04yüzde puanı artarak, New York saati ile 15:30'da yüzde 1.009 seviyesine ulaştı ve 2010 yılından bu yana ilk kez yüzde 1 seviyesinin üzerine çıktı. Gösterge 10 yıl vadeli tahvillerin faizi ise üç baz puan tırmanarak yüzde 2.3'e yükseldi.