Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 3 Şubat Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Peru'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lima Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek ve kendisine şehrin altın anahtarının sunulması törenine katılacak.

- Erdoğan, Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala ile İş Formu'na katılacak, San Ignacio de Loyola Üniversitesindeki fahri doktora takdim törenine iştirak edecek.

(Lima)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde düzenlenecek Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na başkanlık edecek. Başbakan Davutoğlu, Vilayetler Evi'nde yapılacak Doğu ve Güneydoğu illeri mülki/idari amirleriyle toplantıya katılacak.

- Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda düzenleyeceği basın toplantısının ardından İngiltere'nin başkenti Londra'ya hareket edecek.

(Ankara/11.00/13.00/17.30/18.00)

3- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Fransa'da.

- Fransa Ulusal Meclisi AB Komisyonu Başkanı Danielle Auroi ile görüşecek Bozkır, Dışişleri Bakanlığında AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Harlem Désir ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek, Fransız Senatosu AB Komisyonu Başkanı Jean Bizet'yi ziyaret edecek ve Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Paris)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye-İran e-TIR Pilot Proje Tanıtım Töreni ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00/14.00)

3- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile görüşecek.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan Cenevre görüşmeleri ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

2- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, ocak ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

AA