Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, küresel büyümenin zayıflamakta olduğu endişeleri ile birlikte petrol fiyatlarındaki düşüşün genişlemesinin ardından, yatırımcıların tüm dünyada risk varlıklarından çıkmasının etkisi ile değer kaybetti. Dow Jones Endeksi 290 puanın üzerinde bir düşüş gerçekleştirdi.

Enerji üreticileri ve bankalar, Chevron Corp. ve JPMorgan Chase & Co.'nun yüzde 3.1'in üzerinde düşmeleri ile birlikte, en fazla darbe alan sektörler oldu. Exxon Mobil Corp., üst üste beşinci çeyrek dönemde de zarar açıklamasının ardından yüzde 2.2 geriledi. Google'ın ana şirketi Alphabet Inc.'nin A Sınıfı hisseleri, finansalların beklentilerden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 1.3 yükseldi ve bunun sonucu Alphabet Apple Inc.'yi geçerek dünyanın en büyük şirketi haline geldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Salı günü yüzde 1.9 düşerek günü 1,903.03 puandan kapadı ve iki haftayı aşkın sürenin en keskin düşüşünü gösterdi. Dow Jones Endeksi 295.64 puan ya da yüzde 1.8 düşüşle günü 16,153.54 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 2.2 düştü. New York Borsası'nda dün yaklaşık 8.5 milyar adet hisse senedi el değiştirdi ve böyleceişlem hacmi son üç ayın yüzde 11 üzerine çıktı.

San Francisco'da Charles Schwab Investment Management'ın hisse senetlerinden sorumlu şef yatırım yetkilisi Omar Aguilar, "Enerji, ham madde ve finans sektörü şirketlerinin hisselerinin baskı altında kalması ile birlikte, yılın başında olanları tekrar görüyoruz," dedi ve "Ocak ayında riskten kaçınma seviyesi zirveye çıktı. Cuma günü ay sonu ferahlama rallisi vardı ve beklentilerin yön değiştirdiğine ilişkin ciddi bir gösterge yoktu" şeklinde görüş bildirdi.