Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 5 Şubat Cuma

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Dakar Havalimanı'nda görüşecek.

(Dakar)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenecek Kardeşlik Buluşmaları Mardin Konferansı'na katılacak. Mardin Valiliği'ni ziyaret edecek Davutoğlu, İl Danışma Toplantısı'na katılacak.

Davutoğlu, Mardin temaslarının ardından Astana'ya gidecek.

(Mardin 09.30/11.00/15.00/17.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'da, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile Uluslararası İşbirliği ve Kalkınmadan Sorumlu Komisyon Üyesi Neven Mimica ile görüşecek, Türk vatandaşları ve esnaf ile Brüksel Uluslararası Turizm Fuarı'ndaki Türk standlarını ziyaret edecek.

(Brüksel)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda’da düzenlenecek “Gymnich” tipi AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılacak.

(Amsterdam)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakanlık'ta, göreve yeni başlayan müfettiş yardımcılarına hitap edecek.

(Ankara/15.00)

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Artuklu Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'ndaki "Kardeşlik Buluşmaları" konferansına katılacak, Valiliği ziyaret edecek.

(Mardin/09.30/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler ile cuma namazı sonrası Batı Şeria'da ve Kudüs'te yapılacak protestolar izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Mısır'da cuma namazı sonrası darbe karşıtları tarafından düzenlenecek protestolar izleniyor.

(Kahire)

6- Suudi Arabistan'ın, uluslararası koalisyon ile beraber IŞİD'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna katılmaya hazır olduğunu açıklamasının yankıları takip ediliyor.

(Riyad)
EKONOMİ

1- TÜİK, 2015 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Yurtiçi Turizm istatistiklerini açıklayacak.