Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kurşun, küresel ekonomiye ilişkin endişelerin etkisiyle sanayi metallerindeki düşüşle birlikte, yaklaşık dört ayın yükseğinden düşerek dokuz günden bu yana ilk kez düştü.

Şanghay'da Cifco Futures Co.baş metal analisti Li Qi, “Daha zayıf büyüme ve sıkılaşan finansal koşulların piyasa algısını domine etmesiyle birlikte yukarı yönlü ivme azalıyor. Çinko ve kurşun bir süre diğer metallerin üzerinde performans gösterdi çünkü daha iyi bir arz talep dengeleri vardı” dedi.

Akü yapımına kullanılan kurşun, Londra Metal Borsası'nda (LME) yüzde 1.6 düşerek tonu 1,775 dolardan alıcı bulurken, Şanghay'da saat 15:11'de 1,778 dolardan işlem gördü. Perşembe günü 1,803 dolardan kapatan metal, Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesini görmüş oldu. Diğer tüm metaller Londra'da değer kaybederken, çinko yüzde 0.9 düştü.

Düzensiz gelen ABD ekonomik verileri, ABD ekonomisinin küresel sorunlara karşı savunmasız olduğu endişesiyle, dolarda bu haftaki geri çekilmeyi tetikledi.

Japonya'da aracı kurum Sumimoto Corp., Çin'deki yavaşlama ve gelişen piyasalardan sermaye çıkışının altını çizerek, emtia fiyatlarında gelecek iki yıl boyunca toparlanma beklemediğini ifade etmişti.