Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL
Almanya Başbakanı Angela Merkel, 8 Şubat Pazartesi günü Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetine icabetle çalışma ziyareti için pazartesi günü Ankara'ya gelecek.

Davutoğlu ve Merkel'in Londra'da yaptıkları görüşmede vardıkları mutabakat çerçevesinde devam eden yakın diyalog süreci kapsamındaki ziyarette, Türkiye-AB ilişkileri, ikili konular ve düzensiz göç konusunun ele alınacağı öğrenildi.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in pazartesi günü Ankara'da olacağını duyurarak, "Görüşmenin ana merkezini Türkiye ve AB arasında geçtiğimiz Kasım ayında kararlaştırılan eylem planının nasıl uygulanacağı oluşturacak" dedi.

Seibert, basına yaptığı açıklamada, Merkel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Londra'daki Suriye Donörler Konferansında kısa bir görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Ankara'daki görüşmenin Almanya ve Türkiye arasında son zamanlarda iyice yoğunlaşan ilişkilerin bir parçası olduğunu vurguladı.

Steffen Seibert, "Görüşmenin ana merkezini Türkiye ve AB arasında geçtiğimiz kasım ayında kararlaştırılan eylem planının nasıl uygulanacağı oluşturacak" dedi.

Yasadışı göçle nasıl mücadele ve bunun nasıl yasal bir hale getirilmesi gerektiğinin de görüşmenin ana unsurlarınından biri olacağının altını çizen Seibert, Ege Denizi'nde kaçak yollarla sığınmacı taşınmasına ilişkin alınacak tedbirlerin gündemdeki konulardan biri olacağını dile getirdi.

- Rusya'nın Suriye'deki bombardımanları

Seibert, Rusya'nın Suriye'nin Halep şehrinde yoğunlaştırdığı ve sivil halkın kenti terk etmesine yol açan bombardımanlarının, Davutoğlu ile görüşmesi öncesinde Merkel'in ajandasında bulunup bulunmadığı sorusunu şöyle cevapladı:

"Tabiki bu ajandada bulunuyor. Doğal olarak Türkiye'nin Suriye'deki iç savaştan dolayı içinde bulunduğu tehlikeli komşuluk durumu da ajandanın bir parçası. İç savaştan dolayı acı çeken Suriye'de barışın nasıl sağlanacağı sorusu her zaman iki ülke arasındaki görüşmelerin bir parçası."

AA