Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, ABD istihdam raporunun ücret artışlarının beklentiyi aştığını işaret etmesi ardından üç günden bu yana ilk defa yükselerek, Fed'in bu yılki faiz artırımlarına devam etmesini destekledi.

ABD parası, ortalama saatlik kazançların yüzde 0.5 artış kaydederek yüzde 0.3'lük beklentiyi aşması ardından tırmandı. İşsizlik oranı, işgücündeki artışın 151,000 ile sınırlı kalmasına karşın, yüzde 4.9'a düşerek sekiz yılın düşük seviyesine geriledi. Bloomebrg anketine katılşan ekonomistlerin işgücüne ilişkin tahmini 190,000 artış olacağı yönünde idi.

“ABD doları, ortalama saatlik ücret artışına ve işsizlik oranındaki düşüş nedeniyle ani bir tepki veriyor. İki veride, Fed beklentileri göz önünde bulundurulduğunda piyasanın, önceki verilere göre bir miktar iyileşmiş olduğunu gösteriyor” dedi.

Dolar, geçtiğimiz iki yıl boyunca ekonominin iyileşmesiyle Fed'in para politikasını sıkılaştıracağına ilişkin spekülasyon ile yükseldi. Doların 2016 kazançları, küresel büyümeye ilişkin endişelerin volatiliteyi ve finansal piyasalar boyunca satış dalgasını tetiklemesiyle azaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, New York saatiyle 08:45'te yüzde 0.4 yükseliş gösterdi.