Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri istihdam verisiyle düştü. İstihdamdaki artışın yavaşlamasına rağmen ücretlerdeki ve işgücüne katılımdaki artış işgücü piyasasının dayanıklılığına işaret etti.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saatiyle 9:58'de yüzde 0.62 düşüşle 1903,50 puandan işlem gördü. Son iki gündeki toparlanmayla Endeks kayıplarının bir kısmını geri alsa da, S&P 500 Endeksi bu haftayı yüzde 1.3 kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Wells Fargo özel bankacılık CIO'su Erik Davidson, "İstihdam verisi biraz beklenti dışı geldiği için, verinin iyi haber mi yoksa kötü haber mi olduğu konusunda bir fikir edinemiyoruz. Ancak, işsizlik oranını yüzde 4.9'da görmek başlı başına heyecan verici. Veriler ne ayılar ne de boğalar için harika bir haber değil. Ancak kesin olarak bir şey söylenebilir ki tüketicilerin durumu iyileşti. Açıklanan bütün veriler ABD'deki çalışanlar için iyi." dedi.

New York'ta Miller Tabak hisse senedi stratejisti Matt Maley, "Toz duman dağıldıktan sonra, insanlar tekrar petrol ve finans sektörü hisse senetlerini takip etmeye devam edecekler. İnsanlar şu anda makro verilere kar açıklamalarından daha fazla dikkat ediyorlar." dedi.