Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Avrupa hisse senetleri haftalık düşüşün ardından yatırımcıların kârları ve değerlendirmeleri ile yatay seyretti.

Stoxx 600 Europe Endeksi Londra saati ile 8.14'te yüzde 0.1 yükselişle 325.93 seviyesine geldi. Endeksteki hisse senetlerinin toplam değeri, tahmini kar toplamının 14.4 katı düzeyde ve 2015 Nisan'da yaşadığı zirvesinin yüzde 18 altında. Hisse senetlerindeki dalgalanmaları ölçen gösterge bu yıl yüzde 36 sıçrarken, Stoxx 600 Endeksi yüzde 11 düşüş yaşadı.

Avrupa hisse senetleri geçen haftaki volatil ortamda, yatırımcıların petrol fiyatları, şirket karları ve ABD ve Çin ekonomisine ilişkin endişelerine bağlı olarak yüzde 4.8 düştü,

Metal üreticisi Randgold Resources Ltd, geçen yıl yedek nakit tutarını iki katından daha fazla bir miktara yükselltiğini ve bunun da temettüyü yüzde 10 artırmasına olanak tanıdığını açıklaması sonrası yüzde 4.3 yükseldi.Casino Guichard-Perrachon Sa,  Thayland'lı süper market zincirindeki payını 3.1 milyar euroya (3.5 milyar dolar) satma konusunda anlaşmaya varmasından sonra yüzde 5.7 yükseldi.

Imagination Technologies Group Plc, tüm yıl için satışlar ve karlılıkta "somut azalma" tahmininde bulunmasının ardından yüzde 7.8 düştü. Şirket ayrıca CEO'sunun istifa ettiğini duyurdu.