Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'nin en büyük spor organizasyonu olan ve bu yıl 50'ncisi düzenlenen Amerikan futbolunun şampiyonluk mücadelesi Super Bowl'da, NFL takımları Denver Broncos ve Carolina Panthers karşı karşıya geldi.

California eyaletinin Santa Clara kentinde bulunan Levi's Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Denver Broncos 24-10 kazanarak şampiyon oldu. Denver Broncos, tarihindeki 3'üncü NFL şampiyonluğuna ulaşırken, takımının savunma oyuncusu Von Miller, Super Bowl 50'nin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

NFL efsanesi olarak kabul edilen 39 yaşındaki Peyton Manning, ikinci Super Bowl zaferine ulaşırken, kariyerindeki 200'üncü galibiyeti yaşayarak da lig tarihinde en fazla maç kazanan oyuncu unvanını elde etmiş oldu.

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILARDAN ÖZEL ŞOVLAR

ABD'de en çok izlenen spor organizasyonu olan ve yaklaşık 100 milyon kişinin canlı izlediği bu dev organizasyonda devre arası ve molalarda dünyaca ünlü markaların reklamları yayınlandı. Organizasyonun 50'nci yılı olması nedeniyle, maçın başlamasından önce geçmiş yıllardaki Super Bowl müsabakalarında MVP seçilen oyuncular sahaya davet edilirken, Lady Gaga'nın Amerikan ulusal marşını söylemesi stadyumdaki seyircilerden alkış aldı. Devre arası şovunda Coldplay, Beyonce ve Bruno Mars gibi dünyaca ünlü sanatçılar özel şovları ile sahneye çıktılar.

SUPER BOWL HEYECANINA TÜRK HAVA YOLLARI DA ORTAK OLDU

Amerikan Futbol Ligi'nin (NFL) en büyük organizasyonu Super Bowl heyecanına Türk Hava Yolları da ortak oldu. Tarihin en kazançlı spor organizasyonu olarak gösterilen ve 30 saniye reklam verme bedelinin 5 milyon dolar olduğu Super Bowl finalinde Türk Hava Yolları sponsor olduğu iki reklam filmiyle dikkatleri üzerine çekti.

"Batman v Superman" filminin yıldız oyuncusu Ben Affleckli reklam filmi, ilk kez ABD'deki Superbowl'da yayınlandı. "Batman'in şehri Gotham'a uçmaya hazır mısınız? Türk Hava Yolları yeni uçuş noktasını gururla sunar" sözleri ile yayınlanan reklam, Twitter'da trend topic listesinde birinci oldu.

DHA