Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Bank AG, dört sene sonra ilk kez yatırımcıları ve çalışanları borçlarını ödemeye yetecek kadar parası olduğuna ikna etmek zorunda kalan en büyük banka oldu.

Almanya'nın en büyük bankası olan Deutsche Bank, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hem bu yıl ve hem de 2017 yılında, en riskli tahvillerinin kupon ödemeleri yapmak için gerekenden daha fazla parası olduğunu kaydetti. Bank ayrıca, CEO Marcus Schenk'in ağzından çalışanlara yaptığı açıklamada, bankanın sermaye ve risk pozisyonunun güçlü kalmaya devam ettiğini belirtti.

Deutsche Bank'ın tahvillerinin temerrüte karşı sigorta maliyeti (CDS) bu yıl ikiye katlanırken, bankanın hisse senetleri şirketin tasfiye değerinin yaklaşık üçte bir seviyesinde seyrediyor. Eş CEO John Cryan, volatil piyasaların gelirleri tehdit etmesi ve mevcut regülasyon soruşturmalarının ceza riskini getirmesi ile birlikte, maliyet kısıntısı ve sermayeyi güçlendirmeye yönelik planları için güven sağlamayı başaramadı.

Deutsche Bank ve aralarında Credit Suisse Group AG ve Barclays Plc'nin de bulunduğu Avrupalı rakipleri, menkul kıymetler birimlerini oldukça iştahlı bir şekilde iyileştirmeye çalışırken, küresel piyasalardaki istikrarsızlıktan olumsuz etkileniyor. Yatırımcıların Çin'deki yavaşlama ve petrol fiyatlarındaki sert düşüşlerden dolayı riskten kaçınmak için harekete geçmesi ile gelen satış dalgası, yatırım bankacılığı gelirlerinin azalmasına ve faaliyetin bir kısmından çıkışın daha pahalı hale gelmesine neden olarak durumu daha da güçleştiriyor.