Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

American International Group, şirketin portföyü konusunda bilgi sahibi kaynaklara göre, hedge fon yatırımlarının en az yarısından çıkıyor.

AIG'nin 100'den fazla hedge fonunda yatırımı bulunuyor. Konuyla ilgili kaynaklara göre, şirket, bu yatırımlarının en az 50'sinden çıkmayı planlıyor. AIG, yüksek volatilitenin yüksek riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturabileceği ve finansal piyasalarda likiditenin düşük seyredeceği olası bir döneme karşı böyle bir planlama yapıyor.

3. çeyrek itibariyle AIG'nin hedge fonlarda 11 milyar doları bulunuyordu. AIG'nin bu yatırımlarında getiri son aylarda oldukça düşük gerçekleşmişti. AIG CEO'su Peter Hancock 26 Ocak'ta gerçekleşen yatırımcı sunumunda, şirketin hedge fon pozisyonunu düşürmek istediğini açıklamıştı. Ancak, kaç pozisyondan çıkılacağı konusunda bilgi verilmemişti.

Hancock, "Hedge fonlarda oldukça olumsuz bir tecrübemiz oldu." derken, fonların yeniden dağıtılması "çok daha iyi bir risk getirisi ve daha da önemlisi sermaye getirisine" neden olacak. dedi.