Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Borsaları küresel bazda hisse senetlerinde yaşanan satışlara paralel olarak üçüncü günde de düşüşte. Banka ve teknoloji hisselerinin öncülük ettiği satışlarla Nasdaq Endeksi ayı piyasasına girmeye yaklaşırken S&P 500 Endeksi 22 ayın en düşük seviyesini gördü. 

S&P 500 Endeksi %0.9 düşüşle 1,835 puan, Dow Jones Sanayi Endeksi de %0.9 kayıpla 15,885 puan oldu. Nasdaq Endeksi ise %1.4 değer yitirdi.

Bankacılık ve teknoloji hisselerindeki kayıplar ABD borsalarındaki son düşüşte etkili olurken Nasdaq Endeksi Ağustos'tan beri en kötü performansı kaydetti. Endeks Temmuz'dan bu yana %19 düşerek ayı piyasasına yaklaştı. Dün Citigroup, Bank of America ve Morgan Stanley hisseleri en az %5 oranında değer kaybetmiş, Goldman Sachs Group ise 2013'teki dip seviyelere gerilemişti.

Charles Schwab Corp.'tan Kully Samra, "Müşterilerimiz daha önce yaptıkları gibi dip seviyelerden alım yapmıyor. Ekonomik veriler karışıki şirket marjları büyümüyor, satışlar da çok iyi değil. Piyasalarda bir katalist yok" diye konuştu.