Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 10 Şubat Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu'nda Milli Eğitim Bakanlığının 30 bin öğretmen kadrosuna atama yapılması törenine katılacak ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek 20. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak.

(Ankara/11.00/13.00)

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek resepsiyona katılacak.

Erdoğan, Türk Musevi Cemaati lideri İshak İbrahimzadeh ve Amerikalı Yahudi kuruluşlarından "Conference of Presidents" heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul edecek.

(Ankara/13.00/15.30)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hollanda Lahey Hilton Otel'de Yatırımcılar Forumu'na katılacak, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Başbakanlık konutunda görüşecek.

Başbakan Davutoğlu, Hollanda Başbakanı Mark Rutte tarafından, Başbakanlık konutunda onuruna verilecek çalışma yemeğine katılacak ve ortak düzenlenen basın toplantısında konuşacak.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Merkezi'ni ziyaret edecek olan Davutoğlu, Hollanda Türk Toplumu temsilcileriyle de Lahey Hilton Otel'de buluşacak.

(Hollanda/10.30/12.05/13.00/14.30/15.10/18.00)

3 - CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/13.30)

4- 30 bin öğretmen kadrosuna atama yapılıyor.

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilecek atama törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Mercedes-Benz'in yeni tesisinin temel atma törenine katılacak, fabrika çalışanlarıyla öğle yemeği yiyecek ve Valiliği ziyaret edecek.

(Aksaray/11.00/12.00/14.00)

2- Millli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Brüksel)

3- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde Kadın Meclisi toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, Kadın Koları teşkilatınca 81 ilde yapılacak suç duyurularıyla alakalı Ankara Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapacak.

(Ankara/11.30)

5- TBMM'den.

- Genel Kurul'da, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumları ile Dışişleri Bakanlığı'nın 2016 yılı bütçeleri ele alınacak.

- Adalet Komisyonunda Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Anayasa Mutabakat Komisyonu toplanacak.

(14.00/10.00/10.00/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum izleniyor.

(Şam/Halep)

3- Rus uçaklarının hava saldırısı nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu takip ediliyor.

(Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

6- Suudi Arabistan öncülüğünde ülkede; Ürdün, Sudan, BAE, Yemen, Pakistan’ın da katılacağı “Kuzey Yıldırımı” askeri tatbikatı izleniyor.

(Riyad)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2015 Aralık'a ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(10.00)

AA