Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri enerji ve teknoloji hisselerindeki düşüşlerin öncülüğünde hafifçe geriledi. Bunun sonucu Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Nisan 2014'ten bu yana en düşük seviyesi yakınında tutunurken, Nasdaq Bileşik Endeksi ayı piyasasına yaklaştı.

Hisse senedi piyasaları, Nasdaq Bileşik Endeksi'nin Ağustos ayından hu yana en kötü üç günlük seyrinin ve erken saatlerdeki düşüşünün ardından ayı piyasasına çok yaklaşmasının ardından istikrar kazanmaya çalıştı. Teknoloji, tüketici, sağlık-bakım ve sanayi sektörü hisselerindeki hareketler, hisse senetlerinin kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanmalarına neden oldu. Ham madde hisseleri, dolardaki zayıf seyirile ralli yaparken, enerji hisseleri petrol ile birlikte düştü.

S&P 500 Endeksi, erken saatlerde yüzde 1 düştükten ve yüzde 0.8 kadar yükseldikten sonra, yüzde 0.1 düüşüşle 1,852.21 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandıktan sonra yüzde 0.4 düştü. Dow Jones Endeksi, seansın en düşük ve en yüksek seviyeleri arasında 255 puanlık bir bantta dalgalanmasının ardından 12.687 puan ya da yüzde 0.1 düşerek günü 16,014.38 puandan tamamladı. New York Borsası'nda dün yaklaşık 10 milyar adet hisse senedi el değiştirdi ve böylece işlem hacmi üç aylık ortalamanın yüzde 26 üzerinde gerçekleşti.

Boston'da Pioneer Investment Management Inc. fon yöneticisi John Carey, "Ayılar ve boğalar arasında bir mücadele vardı," dedi ve "Bazıları bunun geçici bir geri çekilme olduğunu ve piyasanın biraz ileri gitmiş olabileceğini düşünüyor, bu görüş ekonomi dikkate alındığında yanlış değil ve iyi bir alım fırsatı. Diğerleri ilse piyasanın önümüzdekiaylarda bir yavaşlama işaret ettiğini düşünüyor" şekliinde görüş bildirdi.