Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, küresel piyasalardaki volatil seyrin devam etmesi ile birlikte değer kaybderken, Japonya hisse sentleri, Ağusstos ayından bu yana en büyük bir günlük düşüşün ardından kayıplarını genişletti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 düşerek, Tokyo saati ile 10:16'da 117.06 seviyesine indi ve 21 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesinde kapatmaya yöneldi. Japonya'da Topix Endeksi Ekim 2014'ten bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Küresel hisse senetlerinin göstergesi MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi ve ABD'de Nasdaq Bileşik Endeksi ayı piyasasına yaklaşırken, Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), enerji ve teknoloji hisselerinin öncülüğünde Nisan 2014'ten bu yana en düşük seviyesine indi. Ham petrol Çarşamba günü sıçrama yapmadan önce yüzde 6 geriledi.

New York'ta BlackRock Inc. küresel baş yatırım stratejisti Russ Koesterich, "Petrol fiyatlarındaki düşüş ve hisse sentelerindeki kayıplar, Çin ve ABD'de ekonomik toparlanmanın sürdürülebiliriliğine ilişkin endilşelere katkıda bulunuyor," dedi ve "İnsanlar küresel resesyon ve büyüme hakkında endişe duyuyor ve bu yalnızca petrol ve hisse senetlerini değil, diğer riskli varlıkları da etkiliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, yendeki güçlenme ile birlikte yüzde 1.5 geriledi. Endeks Ocak ayındai satış dalgası sırasında gördüğü düşük seviyelerin altında seyrediyor. Traderlar, Japonya Merkez Bankası'nın negatif faize geçmesinden bu yana yenin Bloomberg'in takip ettiği 150'den fazla para biriminin neredeyse tümü karşısında değer kazanması ile birlikte, merkez bankasının parasal gevşemesinden ziyade küresel piyasalra yayılan volatiliteye dikkat ediyor