Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, yatırımcıların güvenli varlık talebiyle yene yönelmesinin ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı. Teminat tamamlama çağrısının otomatik satışları tetiklemesine ilişkin endişeler olumsuz algıda etkili oldu.

Japonya Topix Endeksi Tokyo saatiyle 14:13'te yüzde 3.5 düştü ve 1,258.82 puana gelerek Ağustos ayından bu yana görülen en en sert iki günlük kaybına ve Kasım 2014'ten beri en düşük kapanışına yöneldi. Endekste hacim, 30 günlük ortalamasının yüzde 55 üzerinde seyretti. Nikke 225 Endeksi yüzde 3.2 düşerek 15,577.32 puan oldu ve teminat tamamlama çağrılarını tetikledi. Yen dolar karşısında, Kasım 2014 zirvesine yakın olan 114.58 seviyesinden işlem gördü.

Tokyo'da Matsui Securities Co. kıdemli analisti Tomoichiro Kubota, “Japonya hisse senetleriüçlü yumruktan dolayı yere düştü ve ayağa kalkmakta zorlanıyor. Avrupa'daki finansal kuruluşlardan, tahvil piyasasından kaygılıyız ve endişeler henüz yatışmadı. ABD'de emtia bağlantılı kurumsal karlara karşı ihtiyatlı bir algı mevcut. Bu bir eksi, üstüne bir de yen güvenli liman olmaya devam ediyor” dedi.

Yatırımcıların yendeki yükselişten ve Topix Endeksi'nin Salı günkü yüzde 5.5'lik kaybıyla beklentilerinin karşılanamamasının ardından dikkatler Fed Başkanı Yellen'ın Çarşamba günü gerçekletireceği konuşmada olacak.