Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri şirket karlarının açıklanmasının ardından yaşadığı yedi günlük düşüşten sonra Ekim 2013'ten bu yana indiği en düşük seviyeden sıçradı.

Bankacılık endeksi, Deutsche Bank AG'nin bazı tahvillerini geri almayı değerlendirdi yönündeki haberin ardından yaşadığı yüzde 5.8'lik yükselişle, Stoxx Europe 600 Endeksi'nde 19 sanayi grubu için de en iyi performansı yakaladı. Commerzbank AG yüzde 4 yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi Londra saati ile 8.37'de yüzde 0.9 yükselerek 312.1 puan seviyesine geldi ve "aşırı satım" bölgesine girdi. Gösterge endeks, tahmini kâr toplamının 13.8 katına geldi. Söz konusu oran Nisan 2015 zirvesinin yüzde 21 altında bulunuyor. Hisse senetlerindeki dalgalanmaları takip eden gösterge bu yıl yüzde 49 yükseldi.

Küresel hisse senetleri, 2016'da volatil ortamda, yatırımcıların petrol fiyatları, şirket kârları ve ABD ile Çin ekonomisine ilişkin kaygılarıdan olumsuz etkilendi. Avrupa hisseleri bankaların kredibiliteleriyle ilgili soru işareti oluşmasına bağlı olarak bankalar endeksinin Çarşamba günü 2012'den bu yana en düşük seviyeye inmesiyle, düştü.

Bira üreticisi Carlsberg A/S çeyrek dönemlik kârındaki düşüşün beklenilenden daha az olması ve yıllık kârının tahminlerin üzerinde olacağının tahmin edildiğini açıklamasının ardından yüzde 3.7 yükseldi.