Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Janet Yellen'ın güvercin tonlu konuşmasına karşın, New York hisselerinde satışlar durmadı ve hisseler seansın son bir saatinde gelen satışlarla kazançlarını geri verdi. Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) düşüşünü dördüncü güne taşıdı.

Finans piyasalarındaki kargaşanın ekonomiyi resesyona götürebileceği endişeleri, Yellen'ın dün Kongre'de yaptığı konuşmalardan çıkarılan mesajlardan biriydi ve bu mesajın, türbülansın faiz artırım programını yavaşlatabileceği beklentisine ağır basması satışları getirdi. Ham madde, enerji ve banka hisseleri en çok düşen sektörler oldu.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'den az düşüşle 1,851.86 puandan günü tamamladı. Endeks, Yellen'ın resesyon endişelerinin varlık fiyatlarında etkisini gösterdiğini kaydetmesinin ardından, erken saatlerdeki yüzde 1.6'lık rallisini geri verdi. Dow Jones Endeksi 99.64 puan ya da yüzde 0.6 düşerek 15,914.74 puandan kapandı ve Disney Co. ve International Business Machines Corp.'taki yüzde 3.1'in üzerşndeki düşüşlerin ağırlığını hissetti. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.4 yükseldi ve teknoloji ve sağlık-bakım hisselerine gelen alımlarla ayı piyasasından çıktı.

Boston'da LPL Financial Corp. baş ekonomi stratejisti John Canally, "Kısa vadeli yatırımcıların yükselişlerde satış yaparak yılın başından bu yana kazançlı çıktıklarını düşünüyorum ve bugün (dün) de bu oldu," dedi ve "Haftanın en önemli olayı Yellen idi ve bu geride kaldı. Şimdi dikkatler yeniden petrol, Avrupa bankaları ve tatil bittiğinde Çin'e çevrilecek" şeklinde görüş bildirdi.