Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel bazda hisse senetlerinde yaşanan düşüşün ardından güvenli limanlara olan talebin artmasıyla altının ons fiyatı bir yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Spot altının ons fiyatı %3.8 artışla 1,242.26 puan olarak 2015 Şubat'tan beri en yüksek seviyeye çıktı.

Altın, kargaşanın finans piyasalarına yayılmasının güvenli liman alımlarını getirmesi sonucu bu yıl %16 değer kazandı.

Dünya Altın Konseyi Hindistan temsilcisi P.R. Somasundaram, hisse senedi volatilitesi ve büyüme endişelerinin altına yönelik değer koruma talebini güçlendirdiğini, Çin ve Hindistan'daki tüketicilerin daha fazla altın alımı yapabileceğini söyledi. Konsey, küresel altın talebinin 4. çeyrekte iki yılın zirvesine çıktığını kaydetti.

Goldman Sachs Fed Başkanı Janet Yellen'in dünkü açıklamaları öncesinde yayımladığı bir raporda Fed'in bu yıl 3 faiz artırımı yapabileceğini, altın fiyatlarının da 1,000 dolara düşebileceğini belirtmişti.

Cenevre'deki MKS'de Döviz birimi müdürü olan Bernard Sin, "İnsanlar altında yükseliş beklentisinde, paralarını başka nereye koyacaklarına dair de bir fikirleri yok. Birçok yeni oyuncunun altına ilgi gösterdiğini görüyoruz" diye konuştu.

Öte yandan gümüşün onsu Londra'da %2.3 artışla 15.6165 dolar oldu ve Ekim'den beri en yüksek seviyeye çıktı. Platin %1.4, paladyum ise %0.5 arttı.

(16:00'da güncellendi)