Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin dışında işlem gören yuan, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) para birimini desteklediğine ilişkin sinyal vermesi ardından bir aydan uzun bir sürenin yükseğine tırmandı.

Çin'de Döviz rezervi, PBOC'nin para birminin değer kaybını yavaşlatmak için hem Çin'deki hem de Çin dışında işlem gören yuanı desteklemesiyle birlikte, Ocak ayında 99.5 milyar dolar azalarak 3.23 trilyon dolara geriledi. Veri, PBOC'nin döviz forward ve swap piyasalarındaki hamelelerini içermediğine ilişkin spekülasyonun etkisiyle, Bloomberg anketinden çıkan 120 milyar dolarlık düşüş olacağı yönündeki medyan tahmininin altında kaldı.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Hong Kong'da işlem gören yuan Perşembe günü 17:08'de yüzde 0.2 yükselerek dolar karşısında 6.5331 seviyesine geldi. Çin anakarasındaki piyasalar yeni yıl tatili nedeniyle bu hafta kapalı bulunuyor.

Singapur'da Commerzbank AG ekonomist Zhou Hao, “Swap piyasalarını kullanabilecekleri ve dolarlarını teminat olarak kullanabilecekleri için rezervlerini hemen eritmetleri gerekmiyor. Doların geçtiğimiz haftaki zayıflığı yuanı destekliyor” dedi.