Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

2014 yılında, ABD 10 yıllık hazine tahvil faizlerindeki düşüşü öngörerek kalabalıktan ayrılan HSBC Holdings Plc'den Steven Major, şimdi kalabalıktan tekrar uzakta bulunuyor. Major, gözünün önünde bu kez Almanya tahvillerini tutuyor.

Vadesi sekiz aya kadar olan Almanya tahvil faizlerinin sıfırın altına inmesiyle, kayıplarını genişleterek rekor seviyeye getirdi. HSBC sabit getirili varlık birimi yöneticisi, Almanya 10 yıllık tahvil faizinin Haziran kadar yakın bir süreçte sıfır seviyesine yaklaşmasını bekliyor. Major, 10 yıllıklarının fazinin, 17 Nisan'da görülen rekor düşük seviye olan yüzde 0.049 seviyesine çok yakın olan yüzde 0.05'e düşeceğini öngörüyor.

Bloomberg anketine katılan 26 analistin medyan tahminine göre Almanya 10 yıllık tahvil faizinin yılın ikinci yarısında yüzde 0.74 seviyesine tırmanacağı yönünde bulunuyor.

Major, “Tahvil faizleri artmayacak, tersine azalacak fakat tempo yavaşlamak zorunda çünkü bu biraz çılgınlık. Biz bazı tahminlerimizi değiştirdik. Almanya hazine tahviline ilişkin tahminimizi 5 baz puana (yüzde 0.05) indirdik” dedi.